جراحی پلک یا عمل بلفاروپلاستی چیست؟

جراحی پلک بالا

عمل بلفاروپلاستی یا جراحی پلک با سفت تر کردن و کشیده تر کردن پلک ها و نیز از بین بردن چین و چروک و کیسه های چربی زیر چشم ظاهری زیباتر و جوان تر در فرد ایجاد می کند. در واقع جراحی پف زیر چشم همان برداشتن کیسه های چربی زیر چشم میباشد. در نظر داشته باشید که این روش نمی تواند حلقه های تیره زیر چشم ها را برطرف کند یا ابروهای افتاده را لیفت کند و یا چین و چروک ها و خطوط پنجه کلاغی اطراف چشم را حذف کند.

در اغلب افراد پلک ها اولین نشانه های پیری را نشان می دهند و به همین دلیل ممکن است این درمان اولین درمان زیبایی در بسیاری از مردان و زنان باشد. جراحی پلک افتاده معمولاً تحت بی حسی موضعی انجام می شود، اما بعضی از بیماران با بیهوشی عمومی تحت این عمل جراحی قرار می گیرند. معمولا افراد حدود 1 هفته الی 10 روز بعد از عمل می توانند به زندگی روزمره خود بازگردند.

اگر به دنبال روش غیر جراحی برای لیفت پلک هستید حتما روش پلاسما تراپی را مطالعه کنید.

جوانسازی با پلاسما تراپی
پلاسما تراپی پلک

عمل افتادگی پلک

با گذشت زمان و افزایش سن، پوست انسان نازک تر شده و کشسانی خود را از دست می دهد. همچنین عضلات زیر پوست ضعیف تر شده و چربی های اطراف چشم از میان عضلات دور چشم به جلو حرکت کرده وکیسه هایی را ایجاد می کنند. آویزان شدن پلک های بالا ممکن است ظاهر افتاده ای به چشم بدهند و در موارد شدیدتر ممکن است بینایی و دید فرد را تحت تأثیر قرار دهد.

عمل افتادگی پلک می تواند با کشیدن پلک افتاده و نیز صاف کردن خطوط روی پلک ها و از بین بردن یا جابجایی کیسه های چربی در زیر چشم، ظاهری جوان تر و شاداب تر به فرد ببخشد. علت ایجاد چربی اطراف چشم، عبور چربی از دیواره عضله اطراف چشم است که این مسئله می تواند ارثی باشد که با عمل جراحی پلک پایین به روش بلفاروپلاستی قابل اصلاح است.

جراحی پلک

این عمل جراحی می تواند در ترکیب با سایر روش ها مانند لایه برداری پوست با لیزر، لایه برداری شیمیایی یا تزریق بوتاکس (تزریق سم بوتولینیوم) برای کاهش چین و چروک، نتیجه ای عالی تر و ماندگارتری به همراه داشته باشد.

اگر درنظر دارید عمل افتادگی پلک بالا یا پلک پایین را انجام دهید، اطلاعات زیر به شما کمک می کند تا درک بهتری از این روش کسب کنید. البته این اطلاعات نمی تواند به تمام سؤالات شما پاسخ دهد، زیرا بستگی به شرایط بیمار و جراح متخصص دارد. لطفا سوالات خود در زمینه بلفاروپلاستی را از متخصصین مربوطه بپرسید.

چه افرادی گزینه خوبی برای جراحی لیفت پلک هستند؟

جراحی پلک بالا

جراحی بلفاروپلاستی به طور کلی برای افرادی مناسب است که از سلامتی خوبی برخورداند و انتظارات واقع بینانه ای از این عمل دارند. این افراد دارای پوست شل شده و افتاده در اطراف چشم خود به خاطر روند طبیعی افزایش سن و یا دارای چربی و پف زیر چشم هستند. این افتادگی پلک در برخی افراد ممکن است توانایی بینایی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

معمولا افراد بالای 35 سال برای کاهش افتادگی پلک خود تصمیم به انجام جراحی افتادگی پلک می گیرند اما افرادی که پف زیر چشم در آنها ارثی است می توانند در سنین پایین تر نیز این جراحی را انجام دهند. جراحی پلک می تواند ظاهر فرد را بهبود ببخشد و اعتماد به نفس او را بالاتر ببرد.

اما به هر حال توجه داشته باشید این جراحی ممکن است شما را به چهره ایده آل خود نرساند و نتواند ساختار صورت شما را تغییر دهد. پس بهتر است قبل از تصمیم گیری، درمورد اهداف خود از انجام این جراحی فکر کنید و یا با جراح در این باره مشورت کنید.

مراحل عمل جراحی بلفاروپلاستی چگونه است؟

درمان افتادگی پلک بالا

قبل از شروع درمان لازم است درمورد این روش و مناسب بودن آن برای شما بطور دقیق با پزشک مشورت کنید. قبل از تصمیم گیری برای انجام این عمل اطمینان حاصل کنید که به اندازه کافی اطلاعات لازم را دریافت کردید تا بتوانید کاملا آگاهانه در مورد عمل از بین بردن افتادگی پلک تصمیم گیری کنید.

جراح نیز بایستی سابقه پزشکی و دارویی شما را بررسی کند تا مشخص شود عمل جراحی افتادگی پلک برای شما ضرری ندارد. در آخر از شما خواسته می شود که فرم رضایت نامه را امضا کنید که نشان دهنده آگاهی شما نسبت به خطرات احتمالی مربوط به عمل جراحی بلفاروپلاستی است. برای مقایسه ممکن است پزشک عکسی از قبل و بعد چشم شما بیندازد.

 قبل از عمل جراحی، برای اطمینان از اینکه چشم فرد با تولید اشک مشکلی ندارد، ممکن است انجام آزمایش گلوکوم (بیماری چشمی) توسط یک چشم پزشک تجویز شود.

برای آشنایی بهتر با روش جراحی پلک بهتر است ویدیوهای ما را مشاهده نمایید.

 
ویدیوهای جراحی پلک را ببینید
 

 

نکات مهم قبل از عمل زیبایی پلک

ممکن است از فرد خواسته شود مواردی را قبل از لیفت پلک درنظر بگیرد و رعایت کند. این نکات شامل موارد زیر می باشد:

  • اجتناب از مصرف داروهایی مانند وارفارین، آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن سدیم، ناپروکسن و هر داروی شیمیایی یا گیاهی که خطر خونریزی را افزایش می دهد. درمورد مدت زمان قطع این داروها از جراح خود سوال کنید و فقط مصرف داروهای مورد تایید پزشک را ادامه دهید.
  • از چند هفته قبل از جراحی، استعمال دخانیات را قطع کنید. زیرا سیگار کشیدن می تواند توانایی بهبودی شما بعد از جراحی را کاهش دهد.
  • سعی کنید یک نفر به عنوان همراه داشته باشید تا شما را به خانه ببرد و از شما مراقبت کند.

بیهوشی برای جراحی پلک چشم

به طور معمول، جراحی پلک چشم با بی حسی موضعی انجام می شود، اما گاهی اوقات ممکن است بیهوشی عمومی مورد استفاده قرار گیرد. همانطور که در هر روش جراحی، استفاده از بیهوشی عمومی می تواند دارای خطراتی باشد، در نتیجه پزشک باید در این خصوص با شما صحبت کند.

عمل پلک چشم

درصورتی که نیاز به جراحی هر دو پلک بالا و پایین باشد، پزشک، جراحی را با پلک بالا شروع می کند. جراحی پلک بالا شامل برشی در طول چین طبیعی پلک و قسمت پوست پلک می باشد. برای برش هر دو پلک بالا و پایین می توان از چاقوی جراحی و یا لیزر استفاده کرد. ادعا می شود جراحی که توسط لیزر انجام می شود خونریزی و کبودی کمتری پس از عمل به جا می گذارد چرا که لیزر در این روش، عروق خونی را هنگام برش منعقد می کند.

جراحی پلک چشم

سپس پوست اضافی و یک نوار نازک از عضله برای فرم دهی بهتر به چین پلک برداشته می شود. پس از آن، بافت چربی ایجاد شده خارج می شود و سپس برش با بخیه بسته می شود. در این جراحی اسکار ایجاد شده، درون چین طبیعی پشت پلک پنهان می شود. در بلفاروپلاستی پلک پایین، برش در زیر مژه ها و یا داخل پلک ایجاد می شود. سپس چربی، ماهیچه و پوست اضافی بریده می شود و سپس با بخیه بسته می شود.

درمان افتادگی پلک چشم

در بیماران جوان تر، ممکن است چربی، بخصوص از پلک پایین، برداشته نشود. مگر اینکه با تشخیص پزشک نیاز به انجام این کار توصیه شود. اگر چربی بیش از حد برداشته شود، ممکن است پس از چند سال در زیر چشم ظاهر گودی ایجاد کند. به همین خاطر جراحان در این ناحیه احتیاط بیشتری می کنند.

در روش جدیدتر بلفاروپلاستی، بجای خارج کردن کیسه های چربی، چربی ها جابجا شده و در نواحی که کمبود چربی دارند، قرار داده می شوند. عمل بلفاروپلاستی حدود 2 الی 2.5 ساعت برای عمل زیبایی پلک بالا و پایین هر کدام از چشم ها به طول می انجامد. افراد معمولا بعد از عمل جراحی پلک چشم نیازی به بستری ندارند.

بعد از جراحی لیفت پلک بسیاری افراد شاهد نتایج رضایت بخشی هستند که چهره ای شاداب تر به آنها بخشیده و اعتماد به نفس آنها را بالاتر برده است. نتایج جراحی در برخی افراد می تواند دائمی باشد و در برخی دیگر ممکن است افتادگی پلک دوباره بازگردد. در حالی که در جراحی پلک پایین، بازگشت مجدد چربی و نیاز به جراحی مجدد به ندرت اتفاق می افتد.

جراحی افتادگی پلک

بعد از 10 تا 14 روز، کبودی و ورم به آرامی کم می شود و فرد احساس بهتری برای بیرون رفتن دارد. اسکارهای جراحی ممکن است ماه ها طول بکشد تا محو شوند. از پوست نازک اطراف چشم در این دوره باید به خوبی در برابر نور خورشید محافظت شود.

دوره نقاهت پس از عمل پلک چشم

معمولا حدود 7 الی 10 روز بعد از عمل زمان می برد تا دید بهبود یابد. بخش عمده ای از ورم و کبودی، بعد از این دوره برطرف خواهد شد.

عوارض عمل بلفاروپلاستی چیست؟

ممکن است پس از جراحی چشم ها متورم شوند و فرد به راحتی قادر به دیدن نباشد. درد نیز چند روز بعد از جراحی متوقف می شود اما ممکن است که تورم بیش از دو هفته ادامه یابد.

دیگر عوارض جراحی پلک شامل برخی از مشکلات موقت و جزئی زیر است:

  • تاری موقت دید
  • خشکی چشم
  • تولید موقتی بیش از اندازه اشک
  • به سختی بسته شدن پلک ها

موارد زیر نیز به عنوان مشکلات جدی تر و غیر معمول در عمل جراحی زیبایی پلک محسوب می شود:

  • عفونت
  • کبودی
  • واکنش به ماده بیهوشی
  • آسیب به عصب
  • آسیب به عضله چشم
  • تغییر رنگ پوست
  • نیاز به جراحی مجدد
  • عدم تقارن در چشم و یا بی نظمی در پلک زدن
  • تاری دید و در موارد نادر کاهش بینایی
  • خونریزی پشت چشم (هماتوم رتروبولبار)

مراقبت های بعد از جراحی پلک

مراقبت های بعد از عمل بلفاروپلاستی

برای بهبود سریع تر و کاهش عوارض ناشی از عمل جراحی بهتر است به توصیه های پزشک خود به دقت عمل کنید. رعایت این نکات درصد موفقیت جراحی را بالا می برد، به همین دلیل بسیار مهم و اساسی هستند.

مراقبت های بعد از عمل بلفاروپلاستی می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • استفاده از داروهای مسکن در صورت تجویز پزشک
  • پس از جراحی هر ساعت به مدت 10 دقیقه از کمپرس های سرد برای کمک به کاهش تورم در اطراف چشم استفاده کنید.
  • تمیز کردن اطراف چشم برای کاهش خطر ابتلا به عفونت
  • استفاده از قطره چشم در صورتی که خشکی چشم داشته باشید ممکن است تجویز گردد.
  • برای چند شب هنگام خواب سر خود را در موقعیت بالاتری از قفسه سینه قرار دهید.

 

  • در صورت نیاز برای کشیدن بخیه ها به مطب مراجعه کنید.
  • تا یک هفته از مصرف داروهایی مانند آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن سدیم، ناپروکسن و سایر داروی شیمیایی یا گیاهی که خطر خونریزی را افزایش می دهد، خودداری کنید. در صورت نیاز از استامینوفن برای کاهش درد استفاده کنید.
  • به هیچ وجه چشم خود را مالش ندهید.
  • سیگار نکشید.
  • استفاده از پماد آنتی بیوتیک برای جلوگیری از عفونت توصیه می شود.

 

  • از فشار آوردن به چشم ها، بلند کردن اجسام سنگین و شنا کردن برای یک هفته خودداری کنید.
  • برای یک هفته از فعالیت های شدید مانند ایروبیک و پیاده روی سریع اجتناب کنید.
  • در صورتی که از لنز طبی استفاده می کنید، تا دو هفته بعد از جراحی از آنها استفاده نکنید.
  • از عینک های آفتابی تیره برای محافظت چشم در برابر نور خورشید و باد استفاده کنید.
  • در صورت بروز هر گونه علائم عفونت، تنگی نفس، درد قفسه سینه، مشکلات بینایی، خونریزی و یا افزایش درد حتماً با پزشک معالج تماس بگیرید.

چه افرادی واجد شرایط جراحی بلفاروپلاستی یا جراحی پلک هستند؟

جراحی لیفت پلک

اگر از سلامت عمومی برخوردار هستید و انتظارات واقع بینانه ای از عمل جراحی افتادگی پلک داشته باشید، دلایل کمی برای منع شما از این عمل وجود خواهد داشت.

افرادی که مبتلا به گلوکوم (بیماری چشمی که می تواند باعث از بین رفتن قدرت بینایی شود) هستند و یا افرادی که خشکی چشم دارند و اشک کافی تولید نمی کنند ممکن است پس از عمل جراحی، ریسک بالاتری از بروز عوارض جانبی درمان داشته باشند و ممکن است در صورتی که شرایط ذکر شده را داشته باشید جراح انجام این جراحی را به شما توصیه نکند.

همچنین در صورتی که تجربه مشکلات بهبود زخم پس از درمان های جراحی را دارید و یا این که پوست شما مستعد زخم های کلوئیدی است، ممکن است جراح شما لیفت پلک را توصیه نکند یا به شما اخطار دهد که اسکارهای جراحی قابل مشاهده و دائمی خواهند بود.


zibanus.com

تصاویر

پزشکان و کلینیک های معالج

مشاهده تمام پزشکان برای این درمان

درمان‌های مرتبط

پلاسما تراپی

آخرین ویدئو ها

جراحی بلفاروپلاستی یا زیبایی پلک

عمل بلفاروپلاستی یا جراحی پلک با سفت تر کردن و کشیده­...

آخرین پرسش ها

برای پف زیر چشم، جراحی مناسب تر است یا پلاسما درمانی؟

0 پاسخ